17. сједница Скупштине града Требиња

Прегледа: 370

Скупштина града Требиња усвојила је данас на 17. редовној сједници ребаланс буџета града.

Измијењени годишњи план прихода и расхода градске касе пројектован је на износ од 28.980.000 марака и за 2,9 милиона, односно 11 одсто, већи је у односу на усвојени буџет, што је, како је речено, историјски максимум буџета града у који нису урачуната кредитна задужења.

Повећање буџетских средстава у ребалансу, како је образложено, планирано је највећим дијелом на основу неутрошених намјенских средстава из претходних година, средстава Владе РС за локалну путну инфраструктуру и реконструкцију Центра средњих школа, повећања концесионих накнада од хидроакумулација, те повећаних примитака за земљиште.

Према усвојеном ребалансу, у планиране или већ започете инфрастуктурне и развојне пројекте, заједно са капиталним грантовима, ове године из буџета биће укупно инвестирано рекордних 7,5 милиона КМ, док су нови програми помоћи социјално осјетљивим категоријама и стимулисања запошљавања повећали и дознаке грађанима за 17,6% а удвостручиле износ намијењен субвенцијама.

Замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић је рекао да је ријеч о историјском буџету који је највиши до сада, а у коме је 7,5 милиона КМ планирано за капиалне инвестиције без кредитног задужења.

“Има помака и у смањењу плата и накнада запосленима” навео је Ћурић.

Одборници су усвојили и одлуку да се Повеља града Требиња умјесто на Преображење, славу града, додјељује 13. новембра, на Дан ослобођења Требиња.

Скупштина је прихватила и извјештаје о извршеним интерним контролама јавних установа чији је Град оснивач.

Одлуком о начину финансирања изградње затворене тржнице на Тргу слободе предвиђено је да се у текућој буџетској години за овај пројекат издвоји 200.000 КМ, а у наредној планира додатних 500.000 КМ.

Одборници су донијели и одлуке о утврђивању нацрта односно приступању измјенама и допунама дијела регулационих планова „Источна обилазница“ и „Засад поље“.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.