Аграрни фонд: Инфо дан за ЕУ програм додјеле грантова у области пољопривредно-прехрамбене индустрије

Прегледа: 271

 

ГРАД ТРЕБИЊЕ И АГРАРНИ ФОНД ГРАДА ТРЕБИЊА

позива све заинтересоване у секторима:

 

  • Прерада поврћа
  • Прерада воћа, винарство и маслинарство
  • Прерада млијека
  • Прерада меса

 

да присуствују инфо дану у Требињу, 01. 08.2019. године, у 14 часова, у просторијама Пословног инкубатора,  који ће се организовати поводом објаве новог  јавног позива за додјелу грантова прерађивачима у пољопривредно – прехрамбеној индустрији у оквиру пројекта “Конкурентност и иновације: Локалне развојне стратегије –EU4Business”.

Јавни позив потенцијалним корисницима бесповратних средстава за мјеру подршке инвестицијама у прерађивачке капацитете и маркетинг пољопривредних и прехрамбених производа финансира Европска унија (ЕУ) у оквиру Инструмента за претприступну помоћ (ИПА) II, а заједнички имплементирају Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (ГИЗ), Развојни програм Уједињених нација (УНДП) и Међународна организација рада (ILO).

УНДП је одговоран за проведбу пројектних активности у области пољопривреде, производње хране и руралног развоја, и њихови представници ће детаљно информисати учеснике о актуелном Јавном позиву и одговорити на сва питања.

Прихватљиви подносиоци пријава за додјелу бесповратних средстава у оквиру мјере подршке могу бити:

  • Обрти, самостални предузетници, задруге и предузећа која се баве примарном  пољопривредном производњом задње три године и уписани су у регистар газдинства, а планирају да кроз овај јавни позив инвестирају у прераду пољопривредно прехрамбених производа.
  • Обрти, предузетници, задруге и предузећа која се баве прерадом пољопривредних производа и/или производњом прехрамбених производа и уписани су у регистар клијената код надлежног министарства/институције.

Укупна расположива средства за подршку инвестицијама у прерађивачке капацитете и маркетинг пољопривредних и прехрамбених производа износе до 2,550,000 КМ.  Бесповратна средства по једној пријави могу износити од 145,000 КМ до 290,000 КМ (без ПДВ-а). За сваки пројекат подносилац пријаве мора осигурати властито суфинансирање у износу од минимално 50% укупног износа предложене инвестиције (50% суфинансирање подносиоца пријаве и 50% суфинансирање кроз мјеру подршке)Суфинансирање мора бити новчано те се учешће неке друге врсте неће узимати у обзир.

Јавни позив је објављен 29. јула, и све детаљне информације могу се преузети са линка https://eu4business.ba/wp-content/uploads/2019/07/Javni-poziv-Prerada-EU4Business-Final.pdf

Распоред инфо сесија можете погледати ОВДЈЕ.

 

 

 

 

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.