Аграрни фонд подијелио сјемена и саднице

Прегледа: 206

Аграрни фонд града Требиња донирао је данас сјеменски и садни материјал за 10 пољопривредних произвођача, који су аплицирали на програм обраде и култивисања запуштеног земљишта. Подијељене су саднице воћа, сјеме житарица и ђубриво.

Веселин Дутина, директор Аграрног фонда,  подсјетио је да су кроз програм привођења земљишта култури, који је расписан ове године у мају, за око 60 заинтересованих корисника најприје плаћени трошкови орања, крчења и довођења земљишта у стање обрадивости.

Аграрни фонд се обавезао да овим пољопривредницима такође обезбиједи садни и сјеменски материјал.

Дутина напомиње да је вриједност пројекта 20.000 КМ, које су обезбијеђене из средстава Аграрног фонда и буџета Града Требиња.

Биће подијељено – око 3 тоне сјеменског кромипира, 1.000 сјемена озимих сорти житарица, око 2 до 3 тоне вјештачког ђубрива и 2.000 садница разног воћа.

У плану је да се ове године обради око 60 хектара обрађених пољопривредних површина, које су већ обрађене пољопривредном машином, набављеном у мају 2018.

Саднице и сјемена подијељени су оним пољопривредницима који у протекле двије године нису добили донаторска средства од Аграрног фонда.

Директор Веселин Дутина истиче да је додатна повољност за кориснике овог програма понуђени откуп свих пољопривредних производа које не буду могли да продају на слободном тржишту.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.