Амбасадор Француске у Босни и Херцеговини Guillaume Rousson посјетио Градску управу

Прегледа: 374

Амбасадор Француске у Босни и Херцеговини Guillaume Roussonданас је посјетио Градску управу Града Требиња.

У овој посјети амбасадор је разговарао са замјеником градоначелника Мирком Ћурићем и предсједником Скупштине Града Требиња Драгославом Бањком.

„Велика нам је част и задовољство јер смо данас угостили амбасадора Републике Француске, господина Guillaume Rousson, искористили смо ову прилику да амбасадора упознамо са стратегијом развоја, туристичким потенцијалима и погодном географском позицијом града Требиња“, рекао је замјеник Ћурић.

Предсједник скупштине Драгослав Бањак, упознао је амбасадора са пројектом Истраживачке станице надомак Требиња у Згоњеву.

„Програме у истраживачкој станици водили би еминентни стручњаци, а полазници би били најталентованији ученици“, рекао је предсједник Бањак.

„Веома сам изненађен колико завршених и колико почетих пројеката има Градска управа Града Требиња, морам истаћи да је Требиње мањи град са великом перспективом, упознат сам са инестиционом конференцијом коју сте организовали у мају текуће године, желио бих рећи да је то одлична идеја како привући инвеститоре и како скренути пажњу истих. Надам се да ћете са овом праксом наставити те да ћу идуће године бити Ваш гост на још једној Инвестиционој конференцији у организацији Вашег града“, рекао је амбасадор Роуссон.

Ово је прва посјета амбасадора Француске од јуна текуће године када је преузео мандат амбасадора Републике Француске у Босни и Херцеговини.
Амбасадор ће посјетити и средњошколски центар током свог боравка у Требињу.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.