АМБАСАДОР ИТАЛИЈЕ У ПОСЈЕТИ ГРАДСKОЈ УПРАВИ ТРЕБИЊЕ

Прегледа: 269

Амбасадор Италије у БиХ Ницола Минаси данас је посјетио Град Требиње и разговарао са замјеником градоначелника Требиња Мирком Ћурићем и његовим сарадницима.

Основна тема разговора била је будућа сарадња у развоју образовања, привреде и туризма.
Имајући у виду да се у Требињу осјећа мирис Медитерана сарадња између овага дијела Херцеговине и одређених области у Италији била би пожељна и лако остварљива .

Једна од сфера која је интересанта за сарадњу свакако је туризам, а од данашњег састанка очекује се да уроди једном посјетом привредника из Италије, који ће покушати да понуде своје одређене услуге, како би се сарадња остварила и на привредном плану.

Амбасадор Италије у БиХ њ.е. Ницола Минаси се захвалио замјенику начелнику Требиња на пријему и изразио наду да ће у будућности имати прилику да боље упозна овај град по питању могућности повезивања и инвестирања.

Поводом “Седмице италијанске кухиње” организовани су бројни догађаји по цијелој БиХ – у Бањалуци, Мостару, Сарaјеву, Тузли , Зеници, али и у Требињу.

Kулинарски догађај у Требињу оранизовали су „SLOW FOOD“ Требиње и Град Требиње, а седмица италијанске кухиње реализована је у сарадњи са Центром средњих школа из Требиња и Основном школом „Свети Сава“ из Љубиња, који су извели представу „Амићи“.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.