Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је амбасадора Руске Федерације у БиХ Петра Иванцова упознао са потенцијалима нашег града у области пољопривреде, културе и туризма, те о могућим облицима сарадње.

Ћурић је истакао да ће овај састанак у будућем периоду допринијети унапређењу сарадње у овим областим, јер велики број Руса жели да посјети ово поднебље, а, с друге стране, постоји и могућност извоза вина, воћа и поврћа у Русију.

„Договорили смо се и да повежемо руске и требињске произвођаче производа који су неопходни Русији. Ту, првенствено, мислим на вино како бисмо повећали извоз, а остављена је и могућност улагања руских инвеститора у Требиње“, навео је Ћурић.

Амбасадор Иванцов казао је да је са градоначелником Ћурићем договорио да промовише Требиње као туристичко мјесто, са посебним акцентом на вјерски туризам, јер је ово један од најљепших и најперспективнијих градова у Републици Српској и БиХ.

„На међувладином састанку, који ће ускоро бити одржан, биће ријечи о Требињу као регији гдје ће руски произвођачи моћи да закупе земљиште за садњу воћа и поврћа“, навео је Иванцов.

Ћурић је Иванцову уручио Горски вијенац на руском језику.

Амбасадор Иванцов ће у 17.00 часова у требињском Културном центру отоворити изложбу фотографија „Пут до побједе: Историјски извори свједоче”, након чега ће у биоскопу бити приказана ревија руског филма.