На данашњем првом засједању градског парламента у новом сазиву Драгослав Бањак из СНСД-а, поново  је изабран за предсједника Скупштине Града Требиња.

Бањак је доктор техничких наука.

„Изузетна ми је част што ми је поново указано повјерење да предсједавам сједницама градског парламента“, навео је Бањак.

Он је истакао да Скупштина носи велику одговорност за све аспекте живота и рада у локалној заједници.

За потпредсједника Скупштине изабран је Ђорђе Миљановић, из Уједињене Српске, досадашњи начелник Одјељења за инспекцијске и послове комуналне полиције. Миљановић је дипломирани инжењер грађевинарства.

На мјесто секретара реизабран је Велибор Бодирога.

Новоизабрани замјеник градоначелника Требиња је Дражен Бошковић, из Социјалистичке партије, досадашњи директор Развојне агенције Града Требиња.

Бошковић је завршио је Економски факултет на Универзитету у Бањалуци.

Он је навео да ће се трудити да повјерење које му је указано постављањем на мјесто замјеника градоначелника оправда будућом успјешном сарадњом са градоначелником и осталим сарадницима.

„На функцију замјеника градоначелника гледам као на наставак успјешне сарадње са господином Ћурићем, сарадње коју смо креирали и успоставили у протекле четири године“, рекао је Бошковић.

На данашњем првом засједању градског парламента изабрани су чланови комисија и савјета – радних тијела Скупштине Града Требиња.

Нови сазив требињске скупштине чине 12 одборника СНСД-а, четири са Листе за правду и ред Небојше Вукановића, по три СДС-а и коалиције ХНП-ПДП, по два одборника имају Социјалистичка партија и Уједињена Српска, а по једног ДНС и НДП. Један мандат резервисан је за изабраног представника националних мањина.