У насељу Бањевци данас је отворено реконструисано дјечије игралиште. Посао уређења постојећег игралишта и изградњу новог дијела за најмлађе финансиран је пројектом РеЛоаД, уз суфинансирање Града Требиња. 

Реконструкција игралишта једна је од четири иницијативе које је Форум за грађанске иницијативе Града Требиња у претходном периоду понудио грађанима на гласање, а највећи број наших суграђана гласао је за реконструкцију игралишта у Бањевцима.

Раде Дрињак, предсједник Савјета мјесне заједнице Горица истакао је да ће на постојећем игралишту ускоро бити изграђена и заштитна ограда као и пратећи спортски садржаји.

„Ово је намлађе насеље у нашој мјесној заједници, гдје имамо велики број омладине, а дјечија граја и смијех су највриједније што имамо“, казао је он.

Ово игралиште добило је највише гласова у процесу гласања и надам се да ће велики број дјеце имати прилику да овдје ужива”, казала је Селма Османагић Аговић сарадница за управу на РеЛоаД програму УеНДиПи-а.

У изградњи игралишта учествовале су и јавне установе из Требиња, које су уступиле механизацију и људство, као и становници Бањеваца“ нагласила је Слађана Скочајић, замјеник градоначелника Требиња.

Укупна вриједност пројекта је 18. 000 КМ, од чега је 15. 000 обезбиједио Развојни приграм УН-а, а остатак градска управа Требиња.

Извор: Радио Требиње