Trebinje prvi grad u Republici Srpskoj koji je dobio status turističkog mjesta

Pregleda: 122

Tребиње је први град у Републици Српској који је добио статус туристичког мјеста, саопштио је данас градоначелник Лука Петровић поводом 27. септембра – Свјетског дана туризма.

Он је рекао да је за овај престижни статус требало задовољити низ критеријума, што је Tребиње успјешно учинило и освојило 170 бодова иако је било потребно свега 85.

Петровић је рекао да су тим поводом искуства, визију и циљеве у Градској управе подијелили са власницима ресторана, преноћишта, винарија, туристичких агенција, лиценцираним водичима, те са представницима удружења која су везана за развој туризма.

“Tребињска Tуристичка организација напредовала је у сваком погледу и у протеклих годину и осам мјесеци њени радници су презентовали потенцијале Tребиња на чак 17 сајмова и направили промотивни материјал на чак 21 свјетском језику”, поручио је Петровић.

Према његовим ријечима, само заједничким радом се може урадити много на пољима која ће допринијети да Tребиње буде туристички центар регије.

“Хоћемо да искористимо потенцијале које имамо у здравој храни, сунцу, води, те у садржајима који су изражени кроз `Град Сунца`, вјерски туризам, ријеку Tребишњицу, Стари град, Убла и Бјеласницу”, истакао је Петровић.

 

Komentari: 0

Vaša elektronska adresa je obavezna ali neće biti prikazana. Obavezna polja su obeležena sa *.