Cvijanović: Rad lokalnih vlasti u Trebinju primjer drugim opštinama i gradovima u Srpskoj

Pregleda: 127

Predsjednik RS Željka Cvijanović rekla je da podržava aktivizam gradske uprave u Trebinju, koja ima mnogo ideja i preduzima različite mjere da se poboljša život građana.

„Organizovaću konfereniciju gradonačelnika i načelnika opština u RS, na kojoj bi razmijenili iskustva nekoliko veoma kreativnih lokalnih zajednica poput Trebinja. Nekad imate i novce, ali je suština na koji način ih distribuišete i ko su potencijalni korisnici. Mislim da se u Trebinju to radi za svaku pohvalu“, zaključila je Cvijanović.

Ona je dodala da će kabinet predsjednika podržati projekte iz školstva, omladinske problematike i sporta, a među prvima je otvaranje Centra za talente u Trebinju.

„Taj centar će biti obrazac koji će se koristiti da i druge lokalne zajednice dobiju slične centre, ali i za formiranje i Centra za talente RS. Kabinet Predsjednika Srpske će podržati i izgradnju lifta na Fakultetu za proizvodnju i menadžmet Trebinje, kako bi se olakšalo školovanje za studente invalide, a koji će moći koristiti i ostali“, istakla je Cvijanović.

Predsjednica Srpske je istakla da je izuzetno zadovoljna podrškom koju trebinjska gradska uprava daje pojedinim kategorijama stanovništva, a pogotovo u nastojanju da ostavi ljude da žive na selu.

„Oduševila me je materijana pomoć djeci na selu, da se vrate i pohađaju seoske škole. Tu je jedan od osnova rješenja problema pražnjenja sela, uz rješavanje infrastrukturnih pitanja“, zaključila je ona.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić je rekao da su u današnjim razgovorima sa predsjednicom Srpske projekati koje Trebinje provodi ocijenjeni kao pozitivan primjer i za druge opštine i gradove, te da se saradnja sa Vladom Srpske i Kabinetom predsjednika nastavlja.

„Na projektu osnivanja Centra za talente u Trebinju se radi već godinu dana u saradnji sa školama. Na računu imamo određenu suma novca koja je donacija Fondacije ‘Risto i Trifun Petrović’. Podrška nam treba u organizaciji, da ga podignemo na viši nivo, da bude poput Istraživačke stanice ‘Petnica’ u Srbiji. Samo zajedno sa Vladom RS i uz podršku predsjednika Srpske možemo ostvariti tako velike projekte“, naveo je Ćurić.

On je najavio da će konačan projekat Centra za talente u Trebinju biti predstavljen javnosti u toku sedmice.

Komentari: 0

Vaša elektronska adresa je obavezna ali neće biti prikazana. Obavezna polja su obeležena sa *.