Delegacija EU u BiH u posjeti gradonačelniku Petroviću

Pregleda: 510

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i njegov zamjenik Mirko Ćurić, te direktor J.U. Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Dražen Bošković, danas u Gradskoj upravi Grada Trebinja ugostili predstavnike Evropske unije u Bosni i Hercegovini Olafa Deussena i  njegovog kolegu Ernesta Tonissona.

Na radnom sastanku se govorilo o ljudskim pravima i obrazovanju, ulozi lokalnih zajednica i refleksiji na EU integracije, potencijalu za unapređenje socio-ekonomskih politika, prekograničnoj saradnji, te o perspektivama i izazovima EU integracija.

„Naš cilj je osnažiti prekograniču saradnju. Sa Crnom Gorom već sarađujemo, a otvoreni smo i za saradnju sa Dubrovnikom. Želio bih napomenuti da imamo jako lijepu saradnju sa Mostarom i gradonačelnikom Ljubom Bešlićem. Međureligijski odnosi u Trebinju su takođe na zavidnom nivou“, rekao je gradonačelnik Petrović na današnjem sastanku.

Olaf Deussen upoznat je sa radom i planovima Gradske uprave Grada Trebinja – gradonačelnik Petrović je prezentovao planove i buduće investicije, sa osvrtom na trenutno najvećeg investitora u Hercegovini Rodoljuba Draškovića i njegovim graditeljskim poduhvatom – Akva parkom i Varoš čaršijom.

„Prepoznaje se jaka radna klima u vašem gradu. Mi smo spremni i želimo  pomoći u vašim budućim projektima. U tom smislu očekujemo i vaše apliciranje na sve buduće projekte“, rekao je Olaf.

Delegacija EU u BiH je i sutra u Trebinju, kada će posjetiti Udruženje djece sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“ Trebinje i Osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj“ Trebinje.

Komentari: 0

Vaša elektronska adresa je obavezna ali neće biti prikazana. Obavezna polja su obeležena sa *.