Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Mile Međed posjeti Gradsku upravu

Pregleda: 215

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Mile Međed posjeti je danas Gradsku upravu Grada Trebiinja.

 

Nakon razgovora sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem on je istakao da je neophodno da u Hercegovini bude centar za obuku vatrogasaca, s obzirom na činjenicu da je to područje najizloženije požarima.

“Novi vatrogasni dom moraće biti opremljen kako bi se uspostavio rad ovog centra, u čemu će lokalna vlast imati podršku Republičke uprave Civilne zaštite”, naveo je Međed.

Gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić zahvalio je direktor Republičke uprave Civilne zaštite na posjeti, istakavši da su razgovarali o posljedicama olujnog vjetra orkanske jačine koji je nedavno nanio višemilionsku štetu u ovom gradu.

Ćurić je rekao da će grad uložiti dodatna sredstva u opremanje vatrogasnog doma kako bi on postao republički ili regionalni centar za obuku vatrogasaca.

“Imamo izuzetno dobru saradnju sa Republičkom upravom civilne zaštite i nadam se da će tako biti i u narednom periodu”, istakao je Ćurić.

Međed je prethodno razgovarao sa pripadnicima Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje, te prisustvovao i uklanjanju ubojnih sredstva iz rijeke Trebišnjice.

 

 

Komentari: 0

Vaša elektronska adresa je obavezna ali neće biti prikazana. Obavezna polja su obeležena sa *.