Grad Trebinje obezbijedio sveske za osnovce

Pregleda: 230

Za uspješan početak nove školske godine Gradska uprava Trebinje je za učenike sve  tri osnovne škole, od drugog do devetog razreda, obezbijedila 3700 svesaka, ukupne vrijednosti 9000 KM.

Gradonačelnik LukaPetrović je nakon razgovora sa direktorima osnovnih škola, pojasnio da su sveske posebno dizajnirane za djecu –  na koricama su  detalji Trebinja, kao i karta Republike Srpske, dok su na unutrašnjoj strani napisani himna „Moja Republika“ i raspored časova.

„ Djeca koja pohađaju područna odjeljenja dobiće po tri, učenici čiji su jedan ili oba roditelja nezaposleni dobiće po dvije i djeca čiji su roditelji zaposleni dobiće po jednu svesku. Opredijelili smo se da  se sva djeca upoznaju sa znamenitostima Trebinja, da znaju našu himnu i mnogo drugih stvari koje su značajne za mjeesto u kome žive“, rekao je Petrović.

Petrović je podsjetio i na infrastrukturne projekte u trebinjskim osnovnim školama, napominjući da Vlada Republike Srpske  i Grad Trebinje sa po 50 procenata finansiraju izgradnju zida oko škole „Jovan Jovanović Zmaj“, ukupne vrijednosti 50.000 KM. Trenutno se izvode radovi i u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Policama  na rekonstrukciji sistema grijanja  gdje će se ubuduće grijati na pelet, a ne na lož ulje koje je bilo mnogo skuplje.

Učenici prvih razreda trebinjsih osnovnih škola, od grada Trebinja dobiće poseban poklon za prvi dan škole.

Komentari: 0

Vaša elektronska adresa je obavezna ali neće biti prikazana. Obavezna polja su obeležena sa *.