Gradonačelnik prvačićima poželio srećan početak nove školske godine

Pregleda: 236

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić jutros je sa gradskom delegacijom posjetio sve trebinjske osnovne škole i prvačićima i osnovcima poželio srećno i uspješno školovanje.

Ćurić je u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ istakao da je veoma važno djecu uputiti da uče, da se druže, da dijele ono što imaju, ali da je najbitnije, kako je naveo, da izrastu u dobre ljude.

„Mi kao roditelji bi trebalo da što više vremena izdvajamo za djecu, da oni što manje vremena provode pored kompjutera, telefona, jer došlo je vrijeme da djeca već od malih nogu sve imaju na dohvat ruke. Mi kao roditelji, nastavnici moramo da im skrenemo pažnju da što manje koriste telefone“, rekao je Ćurić.

On je podsjetio da je gradska uprava u posljednje vrijeme uvela dosta novih programa, prvenstveno za đake koji su postigli zapažene rezultate.

„Ti programi su uglavnom namijenjeni učenicima koji imaju dobre ocjene tako da bi trebalo da se djeca trude da budu što bolji učenici“, podvukao je gradonačelnik Trebinja.

Aleksandar Vukanović, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ je djeci poželio da u školi nauče dosta novih sadržaja, te da steknu nove prijatelje.

„Od presudnog značaja za uspjeh svakog djeteta je dobra saradnja porodice, škole i lokalne zajednice. Nadam se da ćemo svi zajedno imati dosta razumijevanja i podrške za našu djecu“, naveo je Vukanović.

Povodom početka nove školske godine, u svim školama, priređen je prigodan svečani program.

U školskoj 2019/2020. godini, u tri trebinske osnovne škole upisano je ukupno 268 prvačića.

U Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ ove godine je upisano jedno odjeljenje manje u odnosu na generacije koje sada upisuju pete razrede, pa je u četiri odjeljenja upisano 96 đaka u matičnu školu, te po tri prvačića u škole na Ljubomiru i Dražindolu.

U školi „Vuk Karadžić, upisano je 95 učenika, a u Osnovnoj školi „Sveti Vasilije Ostroški“  71 prvačić, što je na prošlogodišnjem nivou.

U Sabornom hramu „Svetog Preobraženja Gospodnjeg večeras će u 19 časova biti služen moleban za početak nove školske godine. Radio Trebinje.

Komentari: 0

Vaša elektronska adresa je obavezna ali neće biti prikazana. Obavezna polja su obeležena sa *.