Najbolji učenici na prijemu kod gradonačelnika Trebinja

Pregleda: 100

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić održao je danas prijem za najbolje učenike, dobitnike Vukove diplome, učenike generacije i učenike koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na republičkim takmičenjima u 2018./19. školskoj godini.

Grad Trebinje je za ostvareni uspjeh učenike nagradio prigodnim novčanim poklonima. Ukupno 36 učenika dobilo je sredstva u vrijednosti od 100 – 400 konvertibilnih maraka.

” Grad Trebinje je već treću godinu zaredom izdvojio sredstva za najbolje učenike. Znamo da je Grad u prethodnoj godini po prvi put izdvojio i određena sredstva za upis studenata na deficitarna zanimanja. Na osnovu zahtjeva učenika, nastavnika, profesora i direktora mi ćemo tako da radimo i u narednom periodu, jer želimo da čujemo šta je to što je njima interesantno, a što je potrebno za Grad Trebinje, Republiku Srpsku i cijeli region, jer su nam neophodni kvalitetni studenti, uspješni srednjoškolci koji ostaju u gradu Trebinju”, istakao je gradonačelnik Ćurić.

Vladimir Gutić, učenik generacije Centra srednjih škola zahvalio se Gradskoj upravi Trebinje i istakao da su novčane nagrade motivacija za naredne uspjehe u školovanju, ali i materijalna podrška. Gutić planira upisati studij na Tehnološkom fakultetu Univerziteta Novi Sad i ima želju da se po završetku vrati u rodni grad.

Đak generacije Gimnazije “Jovan Dučić” Ivana Kašiković složila se sa svojim vršnjakom i istakla da podrška Grada Trebinja predstavlja podsticaj za buduće rezultate. Kašiković je izrazila nadu da će Gradska uprava Trebinje i ubuduće podržavati vrijedne učenike.

Ivana Ćuk, učenica OŠ “Sveti Vasilije Ostroški” kaže da je ponekad bilo teško ostvariti dobre rezulate, ali da pomoć nastavnika nije izostala. Ivana će upisati trebinjsku Gimnaziju jer smatra da će joj ova škola pružiti najbolje osnove za buduće obrazovanje.

Gradonačelnik Trebinja je danas ponovo istakao da Grad Trebinje ima programe stipendiranja za one učenike koji se opredijele za studij nekog od deficitarnih zanimanja, kao i da će Grad i ove godine poslati najbolje studente na ekskurziju.

 

 

Komentari: 0

Vaša elektronska adresa je obavezna ali neće biti prikazana. Obavezna polja su obeležena sa *.