Otvoren festival klasične muzike „Music & More SummerFest Trebinje 2018.“

Pregleda: 414

Internacionalni festival klasične muzike „Music & More SummerFest Trebinje 2018.“ otvoren je večeras u Trebinju.

Pokrovitelj i domaćin festivala je Grad Trebinje, a ispred Gradske uprave „Music & More SummerFest Trebinje 2018.“ otvorio je zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić koji je istakao da je Grad Trebinje, uz podršku gradonačelnika Luka Petrovića, sa zadovoljstvom prihvatio poziv da bude pokrovitelj projekta koji će svojim umjetničkim kvalitetom nesumljivo doprinijeti daljem napretku u oblasti kulture.

Ćurić se zahvalio organizatorki festivala, gospođi Tatjani Ranković, koja je u dugogodišnjem traganju za lokacijom za realizaciju ovoga projekta prepoznala grad Trebinje kao idealno mjesto za okupljanje muzičara iz različitih krajeva svijeta.

„Siguran sam da ćete se uvjeriti da je grad Trebinje otvoren grad i da je mjesto susreta, dijaloga i saradnje. Otvoren je jer je grad koji je svjestan promjena i pozdravlja ih kao kao priliku za kulturni rast. Naše opredjeljenje je da gradimo budućnost koja podrazumijeva razumijevanje drugog, uvažavanje različitosti, saradnju na svim poljima rada i djelovanja.“, rekao je zamjenik Ćurić.

Festival je koncipiran u vidu sinteze muzičkih workshoppova, seminara i koncertnih izvođenja dijela klasične muzičke umjetnosti i okuplja istaknute pedagoge, studente i učenike završnih razreda srednjih muzičkih škola, internacionalnih konzervatorijuma i univerziteta iz SAD, Istočne Azije i Evrope.

Osnovni cilj ovog muzičkog Festivala je edukacija učenika/studenata muzike i razvoj umjetničke muzičke kreativnosti kroz klasičnu muziku, sa akcentom na promociji i razmjeni kulturoloških različitosti u muzičkim performansima mladih muzičkih umjetnika.

Festival traje do 13. avgusta 2018. godine i biće izvedeno ukupno 8 koncerata.

Komentari: 0

Vaša elektronska adresa je obavezna ali neće biti prikazana. Obavezna polja su obeležena sa *.