Po pet košnica za 20 trebinjskih pčelara-početnika

Pregleda: 38

Agrarni fond Grada Trebinja podijelio je danas po pet košnica za dvadeset pčelara početnika koji imaju do 20 košnica. Za ove namjene Agrarni fond je izdvojio sredstava od 10.500 KM.

Prema riječima direktora Agrarnog fonda Veselina Dutine i ranije su ovakve aktivnosti sprovođene, a namjera je da se pomognu i podrže trebinjski privrednici – početnici u poslu.

“Na ovaj način želimo da podstaknemo i trebinjske privrednike, novac koji dajemo da ostaje u ovom gradu, te da mogu živjeti od svoga rada”, rekao je Dutina.

Za Zorana Bašića, koji se bavi pčelarstvom već tri godine, ova donacija znači mnogo.

“Već tri godine se bavim pčelarstvom sa svojom djecom. Imam petnaest košnica i ovih pet će nam mnogo značiti”, rekao je Bašić.

Željko Ninković je po prvi put dobio donaciju kao podsticaj za bavljenje pčelarstvom u domaćinstvu u kome nisu zaposleni niti on, niti njegova supruga.

Za Ninkovića su u poslu najvažnije volja i ljubav te da onaj koji radi treba da pobijedi.

Obrad Ninković, predsjednik Udruženja pčelara „Leotar“, pohvalio je inicijative Agrarnog fonda ističući da je Fond imao sluha da prepozna značaj pčelarstva.

On je izrazio nadu da će Fond naći način da pomogne i drugim zainteresovanim pčelarima za koje je, kako kaže, ova godina bila izuzetno teška.

Komentari: 0

Vaša elektronska adresa je obavezna ali neće biti prikazana. Obavezna polja su obeležena sa *.