Počela izgradnja zapadne obilaznice

Pregleda: 72

Na lokalitetu u Draženskoj gori kod Trebinja počeli su radovi na izgradnji zapadne obilaznice, koja će spojiti magistralne puteve za Mostar i Dubrovnik i značajno doprinijeti budućim planovima Grada Trebinja za ovo područje.

Početak radova ozvaničili su gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i direktor “Puteva Republike Srpske” Nenad Nešić, koji su istakli da će u prvoj fazi biti urađeno oko tri kilometra puta čija će širina biti oko 6,6 metara.

Ćurić je kazao da je ovo veoma važna dionica za Trebinje i da će njenom izgradnjom biti realizovan jedan od ciljeva srednjoročnog plana investicija, koji je usvojila Skupština našeg grada.

“Ova dionica će spojiti Tvrdoš i Duži. Riješiće se jedan značajan infrastrukturni problem”, naveo je Ćurić.

Gradska uprava će u narednom periodu, kazao je gradonačelnik, riješiti nezavršene imovinsko-pravne odnose na cijeloj dionici puta do magistrale za Dubrovnik, čime će se radovi nesmetano odvijati.

Ova faza predviđa i izgradnju dva kružna toka – jednog na spoju sa putem za Dubrovnik i drugi u neposrednoj blizini Grada sunca.

U drugoj fazi predviđena je izgradnja mosta preko Trebišnjice i spajanje novoizgrađenog puta sa magistralnim pravcem za Ljubinje i Mostar.

Komentari: 0

Vaša elektronska adresa je obavezna ali neće biti prikazana. Obavezna polja su obeležena sa *.