Počeo Međunarodni košarkaški turnir

Pregleda: 325

U Trebinju je danas otvoren prvi Međunarodni košarkaški turnir prijateljstva za dječake rođene 2004. godine, na kome učestvuje osam ekipa iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Otvarajući  turnir, predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak je istakao da su Srbija, Crna Gora i Republika Srpska rasadnici košarkaških talenata od globalnog značaja.

“Fizičke predispozicije ljudi i njihova psihička stabilnost, uz nesumnjiv kvalitet lokalnih košarkaških stručnjaka, ključni su faktor takvog statusa sportista sa ovih prostora”, istakao je Banjak.

On je naglasio da je Trebinje lokalna zajednica koja mnogo ulaže u sportsku infrastrukturu, podsjećajući da je u toku izgradnja zatvorenog bazena, atletskog kompleksa, pomoćnog fudbalskog terena, kao i mnogih drugih objekata koji uz izuzetno povoljnu klimu omogućavaju kvalitetne pripreme i takmičenja sportista svih nivoa.

Pomoćnik ministra, porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Dragan Jaćimović izrazio je zadovoljstvo što su se vrhunske ekipe mladih košarkaša sastale u Trebinju, gradu sporta i omladine.

“Sigurno je da ni Republika Srpska ni BiH ne moraju da brinu za budućnost košarke”, istakao je Jaćimović i čestitao domaćinu, Košarkaškom klubu “Leotar” na dobro organizovanom turniru.

Međunarodni košarkaški turnir prijateljstva traje dva dana.

Komentari: 0

Vaša elektronska adresa je obavezna ali neće biti prikazana. Obavezna polja su obeležena sa *.