PREMIJER VIŠКOVIĆ I ZAMJENIК GRADONAČELNIКA MIRКO ĆURIĆ NA PRIJEMU КOD VLADIКE DIMITRIJA

Pregleda: 77

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić sastali su se danas sa episkopom Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Višković je, nakon sastanka sa vladikom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Dimitrijem, istakao da Vlada Republike Srpske neće dozvoliti da se zaustave radovi na hramu u Mostaru.

“Morao sam zajedno sa vladikom Dimitrijem da konstatujem da Vlada FBiH i cijeli međunarodni svijet, koji punim ustima priča o demokratiji, suživotu i jednakim pravima, ne računajući Španiju, nije pomogao izgradnju ove crkve”, naveo je Višković.

Njagovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije izrazio je zahvalnost premijeru Viškoviću zbog posjete Trebinju i Hercegovini, navodeći da je Vlada Republike Srpske uvijek imala razumijevanja za sve potrebe Eparhije na čijem je čelu.

“Na nama je da radimo sa ljudima, prvenstveno sa mladim ljudima, koji su naš glavni resurs, da oni budu obrazovani, kulturni, da imaju i vjeru, ali da razvijaju i intelektulane sposobnosti”, rekao je vladika Dimitrije.

On je poručio da će svi projekti u Eparhiji imati smisla samo ako bude imao ko da se u njima moli Bogu. “Кao što će škole imati smisla ako u njima ima ko da uči. To su projekti za naše buduće generacije”, istakao je vladika Dimitrije.

Posjetom vladici Dimitriju premijer Višković završio je dvodnevnu posjetu Trebinju.

Komentari: 0

Vaša elektronska adresa je obavezna ali neće biti prikazana. Obavezna polja su obeležena sa *.