Trebinje ugostilo kajakaše regiona

Pregleda: 344

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović danas je u našem gradu svečano otvorio 17. međunarodnu eko regatu „Trebinje 2018“ i prvo Prvenstvo RS u kajaku i kanuu na mirnim vodama, uz učešće blizu 100 kajakaša i kanuista iz deset klubova RS, Federacije BiH, Srbije i Hrvatske.

On je Petru Pantoviću, predsjedniku Kajak-kanu kluba „Trebišnjica“ predao na upotrebu dva kajaka jednosjeda, za koje je sredstva obezbijedio Grad Trebinje.

Gradonačelnik Petrović je zahvalio Pantoviću i članovima domaćeg kluba na dosadašnjem zalaganju i odličnim rezultatima i istakao spremnost gradske uprave za pomoć u grantovima iz gradskog budžeta i opremi i u narednom periodu, dodajući da će, ukoliko danas Trebinjci budu najbolji, Grad Trebinje pokloniti domaćem klubu kajake dvosjede.

„Hvala Kajak-kanu klubu ‘Trebišnjica‘, Peru Pantoviću i njegovom sinu Vulu, koji već dugo godina ovdje organizuju i razvijaju ovaj sport. Grad Trebinje je nabavio dva nova kajaka jednosjeda,koji će sigurno pomoći da se veći broj momaka i djevojaka uključi u ovaj prilično težak sport. Danas se održava i medjunarodna regata, vidimo da su naši momci i djevojke spremni da daju doprinos regati, to je i uspjeh Trebinja i našeg kluba, i obaveza je našeg grada da i u narednom periodu kroz grantove i nabavku opreme pomogne naše takmičare, a ako danas budu najbolji, dobiće od Grada Trebinja kajake dvosjede“, istakao je Petrović.

Komentari: 0

Vaša elektronska adresa je obavezna ali neće biti prikazana. Obavezna polja su obeležena sa *.