Trebinje ugostilo VETERANE FOLKLORA iz regiona

Pregleda: 221

Trebinje je domaćin 2. Smotre folklornih ansambala veterana čiji je organizator Gradsko kulturnoumjetničko društvo „Alat-Svislajon“.

Dvadesetpet ansambala iz regiona sa oko 1.200 veterana folklora danas je prodefilovalo ulicama našeg grada i uveselilo Trebinjce, ali i turiste.

Nakon šetnje gradom i igre pod trebinjskim platanima, za goste je u Gradskoj upravi prijem organizovao gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je veteranima folklora poželio prijatan boravak u našem gradu u nadi da će opet doći.

U Gradskoj upravi je potpisan i sporazum o saradnji između GKUD „Alat Svislajon“ Trebinje i Udruženja za njegovanje narodne tradicije “Veterani Zlatibora“.

Nedjeljko Lambeta, predsjednik GKUD „Alat Svislajon“ Trebinje kaže da je ove godine smotra podignuta na veći nivo.

“Veliku zahvalnost dugujemo Gradskoj upravi, Elektroprivredi RS, HET-u i svim ostalim sponzorima na podršci koju nam pružaju. Hvala bratu Luki na ovom sporazumu koji smo potpisali i siguran sam da je ovo početak jedne dobre saradnje”, kazao je Lambeta.

Prema riječima Luke Veslića, ispred Udruženja za njegovanje narodne tradicije “Veterani Zlatibora“, ovo današnje bratimljenje je samo radi slova na papiru –  Zlatiborci i Trebinjci su po svemu odavno braća.

“Organizacija je savršena, mislim da će ovo da preraste u ozbiljan festival i da mi imamo ozbiljnu konkurenciju”, kazao je Veslić.

Dobrodišlicu je prisutnima poželio i Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Trebinja.

“Gradska uprava podržava ovu smotru jer smatra da ona na najbolji mogući način doprinosi afirmaciji kulturno-umjetničkog stvaralaštva. KUD ‘Alat Svislajon’ odlično promoviše naš grad čuvajući običaje i tradiciju. Siguran sam da će biti dobar domaćin i da će naši sugrađani imati priliku da uživaju u divnim koreografijama”, rekao je Milošević.

Iz Banja Luke, iz Kulturno umjetničkog društva “Pelagić”  je prvi put u Trebinje došla Mirela Šarić.

“Predivan grad, organizacija, ljudi sve. Sigurno ću da dođem opet”, kaže ona.

Koncert 25 ansambala iz regiona počeo je u 13 časova u Domu mladih Trebinje a trajaće do 16 časova.

Komentari: 0

Vaša elektronska adresa je obavezna ali neće biti prikazana. Obavezna polja su obeležena sa *.