Градоначелник Требиња Мирко Ћурић упутио је честитку Конзуларнoj канцеларији Генералног конзулата Републике Србије у Бањалуци са сjедиштем у Требињу поводом Дана државности ове земље.

У честитки се каже:

„Нашој браћи и сестрама у Србији и свим запосленим у Конзуларнoj канцеларији Генералног конзулата Републике Србије у Бањалуци са сjедиштем у Требињу желим срећан Дан државности.

За велики празник Сретења Господњег, кога данас прослављамо, вежу се важни историјски, политички и културни догађаји, који су били прекретница опстанка српског народа на овом простору као што су почетак српске револуције против вишевјековног окупатора на челу са великим Вождом Карађорђем и тридесетак година касније усвајање првог Устава Књажевства Србије – једног од најмодернијих, најдемократскијих и најлибералнијих устава свог доба.

Требиње и Србија су увијек били повезани на један специфичан начин. Херцеговци, а прије свега Требињци, колико год били загледани у Бањалуку, Београд нису испуштали из вида. Београд, како тада тако и данас доживљавају као своју престоницу, као град у коме се школују најбољи и у коме успјевају најбољи.

И данас је велики број наших сународника веома успјешан широм Србије. Заузимају веома важне позиције друштвеног, политичког, културног, спортског развоја земље и својим знањем, виспреношћу, иновативношћу, енергијом и вољом доприносе развоју модерне Србије, која постаје лидер не само на западном Балкану већ и у Европи. И само таква Србија – економски јака и међународно уважена може да буде гарант опстанка и Срба и у Републици Српској и у свим другим мјестима гдје они живе.

Посебно смо поносни на братску подршку и разумијевање, а прије свега изузетно залагање предсједника Александра Вучића да помогне бројне пројекте у нашем граду. Поносни смо на заједничку прошлост и садашњост, а жељно и са пуно радости дочекујемо сваки успјех наше Србије. То доживљамо и као наш успјех, као нашу побједу, али исто тако и сваки неуспјех дијелимо са Србијом с вјером да ће га што прије превазићи као што је то и учила много пута кроз историју.

Ово је и прилика да искрене честитке пренесете руководству наше Србије – предсједнику Александру Вучићу, премијеру Ани Брнабић и предсједнику Скуштине Ивици Дачићу, али и свим грађанима.

Још једном, желим Вам срећан Дан државности. Живјела Србија, живјела Република Српска, живио српски народ!

Градоначелник Требиња

Мирко Ћурић