Ћурић и Бањак посјетили реконстриусану спортску дворану школе у Горици

Прегледа: 284

Замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић и предсједник Скупштине града Драгослав Бањак данас су посјетили Основну школу „Свети Василије Острошки“ у нашем граду, гдје су готово употпуности приведени значајни радови на инфраструктури спортске дворане ове образовне установе.

Град Требиње и Амбасада Бугарске у БиХ заједно су финансирали радове на рекострукцији паркета, као и у свлачионицама.

„У протеклом периду реконструисана је комплетна подна подлога, постављен нови изолациони материјал, као и најквалитетнији јасенов паркет. Реновирана је канализациона мрежа и свлачионице, замијењено је шест великих прозорских отвора и заиста дугујемо велику захвалност Граду Требињу, али у бугарској амбасади на помоћи“.

Реновирање подне подлоге и отвора коштало је око 93 хиљаде конвертибилних марака, док је 23 хиљаде КМ потрошено за реконструкцију свлачионица.

„У једном од претходних разговора ова школа је апострофирала реконструкцију паркета у спортској дворани као приоритет и Град Требиње је то подржао. Ми ћемо, заједно са донаторима, подржати и све остале школе у рјешавању најзначајнијих проблема – а све са циљем да се нашој дјеци створе најбољи могући услови за школовање, али обављање спортских активности“, каже замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић.

Предсједник Скупштине града Драгослав Бањак је напоменуо да је амбасада Бугарске у БиХ и раније помагала требињске образовне установе и нагласио да су Бугари донирали средства нове отворе и улазна врата на Центру средњих школа и Гимназији „Јован Дучић“.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.