Ћурић и Радојичић разговарали о заједничким пројектима и отварању “Крајишке куће” у Требињу

Прегледа: 185

“Сарадња између Требиња и Бањалуке је на високом нивоу” – оцијењено је данас на стастанку градоначелника Требиња и Бањалуке, одржаном у Градској управи Требиње.

Градоначелник Мирко Ћурић се захвалио градоначелнику Бањалуке Игору Радојичићу на посјети те истакао да су у оквиру састанка размијењена искуства и представљени пројекти који се успјешно имплементирају у оба града.

Он је подсјетио да је први састанак делегација два града био одржан у Бањалуци, када су представници Требиња успјешно договорили отварање “Херцеговачке куће” у срцу највећег града Српске.

„Сматрам да смо разговарали о веома важним темама, да смо размијенили добра искуства. Од прошлог састанка смо реализовали већ неке договорене заједничке пројекте, отворили смо Херцеговачку кућу у Бањалуци, а ево након отварања у Бањалуци и у Требињу ће  бити отворена Крајишка кућа и видјећемо гдје бисмо се могли још представити и ван граница Републике Српске“, рекао је Ћурић.

Градоначелник Требиња је рекао и да је у заједничком фокусу задржати младе људе – о чему се данас посебно разговарало.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић је истакао да је данашњи сустрет знак успјешне сарадње између два града те да ће Бањалука размотрити имплементацију одређених требињских пројеката у Бањалуци, а један такав је и зграда за младе брачне парове.

“Дискутовали смо и о мјерама наталитетне политике и око тога шта субвенцијама све подстичемо кад је ријеч о дјеци, ђацима и породицама”, истакао је Радојичић.

Градоначелици су разговарали и о повољном пословном окружењу и нагласили да су оба града у развојним циклусима са врло позитивним трендовима, нарочито по пројектима који се успјешно реализују.

По завршетку састанка делегације Требиња и Бањалуке су обишле ужи центар града: Парк Јована Дучића, Саборни храм, Дучићеву улицу, Стари град, Спомен собу погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата,  као и манастир Тврдош.

Фото галерија:

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.