Требињска Болница обезбиједила је додатних 40 болничких кревета за смјештај пацијената код којих је потврђено присуство вируса корона, па ће сада на располагању бити око 150 кревета, рекао је градоначелник Мирко Ћурић.

Ћурић је, послије састанка са члановима Координационог тима за подршку требињској Болници, истакао да ниједан грађанин, без обзира на то да ли је ковид позитиван или не, а коме је потребна болничка хоспитализације, не смије бити ускраћен за ту услугу.

„Молим све грађане да имају стрпљења и разумијевања за преоптерећеност медицинског особља, а да све евентуалне примједбе као што су не јављање на телефон или чекање резултата теста дуже од 72 часа – пријаве на бесплатан телефон 121“, казао је Ћурић.

Он је истакао да је Град Требиње одговорна локална заједница и да су, као и до сада, сви расположиви капацитети стављени на располагање у борби против пандемије, али и сусједним општинама из регије у сарадњи са болницама у Фочи и Невесињу.

С обзиром на то да је епидемиолошка ситуација веома сложена и неповољна, Ћурић је позвао све грађане да се придржавају свих донесених превентивних мјера, те да чувају себе и своје најмилије.

„У оваквим тренуцима веома је важно да покажемо да смо солидарна заједница, да имамо одговорност и да смо спремни да помогнемо једни другима“, поручио је Ћурић.