Градоначелник Требиња Мирко Ћурић разговарао је данас са начелником Општине Мркоњић Град Драганом Вођевићем, коме је пренио позитивна искуства из бројних пројеката у којима је наш град пионир у Републици Српској.

Ћурић је Вођевића упознао о развојим пројектима, те оним из области бројних програма који су значајно допринијели препознатљивости Требиња како у Српској, тако и у региону.

„Господина Вођевића је интересово начин изградње зграде за младе брачне парове у Требињу, те програми којима се директно помаже мајкама породиљама, ученицима, студентима, борачким категоријама и пензионерима те лицима која желе да покрену сопствени бизнис“, истакао је Ћурић.

Према његопвим ријчима, Мркоњић Град је у Требињу препознао локалну заједницу на коју се треба угледати и која је примјер тимског рада, иновативности и развоја на подручју Републике Српске.

Ћурић је казао и да ће делегација Града Требиња у наредном периоду посјетити Мркоњић Град у циљу размјене позитивних искустава и рјешења које је ова локална заједница остварила у протеклом периоду.