Градоначелник Требиња Мирко Ћурић разговарао је данас са начелником Општине Јабланица Дамиром Шабановићем са којим је подијелио искуства које наш град има у области капиталних пројеката и програма подршке.

Ћурић је јабланичкој делегацији представио бројне пројекте који су реализовани или чија је реализација у току, те програме којима се помаже породица, студенти, ђаци, мајке породиље, те даје подршка за покретање бизниса и отварање нових радник мјеста.

Посебан фокус током разговора двије делегације дат је на сарадњу и размјену искустава у области служби заштите и спасавања, посебно са апскета реаговања у времену природних несрећа.

„Делегација из Јабланице посјетила је и Ватрогасни дом, јер имају намјеру да један такав модеран објекат изграде и у свом граду. Ми смо, на примјер, заинтересовани за начин функционисања горске службе спасавања која дјелује код њих“, навео је Ћурић.

Према његовим ријечима, Требиње и Јабланица сарађивали су на пројекту прекограничне сарадње између БиХ и Црне Горе под називом „Смањење ризика од пожара“ у периоду од 2015. до 2017. године, наводећи да постоји заинтересованост обје стране да се поново сарађује заједно.

У делегацији Општине Јабланица био је и помоћник за цивилну и противпожарну заштиту Омер Незирић, док је са градоначелником Требиња био директор Јавне установе „Еколигија и безбједност“ Стеван Бекан, који је и начелник Штаба за ванредне ситуације.