Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić razgovarao je danas sa načelnikom Opštine Jablanica Damirom Šabanovićem sa kojim je podijelio iskustva koje naš grad ima u oblasti kapitalnih projekata i programa podrške.

Ćurić je jablaničkoj delegaciji predstavio brojne projekte koji su realizovani ili čija je realizacija u toku, te programe kojima se pomaže porodica, studenti, đaci, majke porodilje, te daje podrška za pokretanje biznisa i otvaranje novih radnik mjesta.

Poseban fokus tokom razgovora dvije delegacije dat je na saradnju i razmjenu iskustava u oblasti službi zaštite i spasavanja, posebno sa apsketa reagovanja u vremenu prirodnih nesreća.

„Delegacija iz Jablanice posjetila je i Vatrogasni dom, jer imaju namjeru da jedan takav moderan objekat izgrade i u svom gradu. Mi smo, na primjer, zainteresovani za način funkcionisanja gorske službe spasavanja koja djeluje kod njih“, naveo je Ćurić.

Prema njegovim riječima, Trebinje i Jablanica sarađivali su na projektu prekogranične saradnje između BiH i Crne Gore pod nazivom „Smanjenje rizika od požara“ u periodu od 2015. do 2017. godine, navodeći da postoji zainteresovanost obje strane da se ponovo sarađuje zajedno.

U delegaciji Opštine Jablanica bio je i pomoćnik za civilnu i protivpožarnu zaštitu Omer Nezirić, dok je sa gradonačelnikom Trebinja bio direktor Javne ustanove „Ekoligija i bezbjednost“ Stevan Bekan, koji je i načelnik Štaba za vanredne situacije.