Цвијановић: Рад локалних власти у Требињу примјер другим општинама и градовима у Српској

Прегледа: 285

Предсједник РС Жељка Цвијановић рекла је да подржава активизам градске управе у Требињу, која има много идеја и предузима различите мјере да се побољша живот грађана.

„Организоваћу конференицију градоначелника и начелника општина у РС, на којој би размијенили искуства неколико веома креативних локалних заједница попут Требиња. Некад имате и новце, али је суштина на који начин их дистрибуишете и ко су потенцијални корисници. Мислим да се у Требињу то ради за сваку похвалу“, закључила је Цвијановић.

Она је додала да ће кабинет предсједника подржати пројекте из школства, омладинске проблематике и спорта, а међу првима је отварање Центра за таленте у Требињу.

„Тај центар ће бити образац који ће се користити да и друге локалне заједнице добију сличне центре, али и за формирање и Центра за таленте РС. Kабинет Предсједника Српске ће подржати и изградњу лифта на Факултету за производњу и менаџмет Требиње, како би се олакшало школовање за студенте инвалиде, а који ће моћи користити и остали“, истакла је Цвијановић.

Предсједница Српске је истакла да је изузетно задовољна подршком коју требињска градска управа даје појединим категоријама становништва, а поготово у настојању да остави људе да живе на селу.

„Одушевила ме је материјана помоћ ђеци на селу, да се врате и похађају сеоске школе. Ту је један од основа рјешења проблема пражњења села, уз рјешавање инфраструктурних питања“, закључила је она.

Замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић је рекао да су у данашњим разговорима са предсједницом Српске пројекати које Требиње проводи оцијењени као позитиван примјер и за друге општине и градове, те да се сарадња са Владом Српске и Kабинетом предсједника наставља.

„На пројекту оснивања Центра за таленте у Требињу се ради већ годину дана у сарадњи са школама. На рачуну имамо одређену сума новца која је донација Фондације ‘Ристо и Трифун Петровић’. Подршка нам треба у организацији, да га подигнемо на виши ниво, да буде попут Истраживачке станице ‘Петница’ у Србији. Само заједно са Владом РС и уз подршку предсједника Српске можемо остварити тако велике пројекте“, навео је Ћурић.

Он је најавио да ће коначан пројекат Центра за таленте у Требињу бити представљен јавности у току седмице.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.