Дан Републике обиљежен у градској управи Требиња

Прегледа: 372

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић данас је поводом Дана и крсне славе Републике Српске Светог архиђакона Стефана организовао пријем за представнике политичког, привредног и јавног живота. „Републику Српску морамо чувати, јер је то свети задатак на који нас обавезују жртве које су пале за слободу на овим просторима,“ поручио је Вучуревић. Вучуревић је навео, да ће и поред економске кризе и блокаде градског новца на Бобар банци, Требиње и у овој години реализовати више значајних пројеката и неће упасти у финансијски колапс.

Градоначелник Требиња је најавио наставак реализације пројекта водоснабдјевања града Требиња, градње потисног цјевовода према зубачком платоу, реализацију различитих инфраструктурних пројеката, као и даљи развој пољопривреде, као дјела стратегије развоја града Требиња до 2018. године. „Постоји интерес неколико малих предузећа за наставак и проширење индустријске зоне са могућом производњом одређених производа за енглеско и нека друга тржишта. Са компанијом ‘Бинго’ из Тузле за око 15 дана ћемо кренути у реализацију изградње тржног центра. Оно што ме посебно радује је што сам са власником компаније ‘Свислајон’ Родољубом Драшковићем договорио да ће у овој години у комплексу Индустрије алата бити направљене двије нове фабрике које ће запошљавати 300 људи. Драшковић је истакао да има у плану и обнову Бегове куће и да ће направити српску газдинску кућу, као и да ће поред манастира Тврдош, према одређеним пројектима градити дворац Јелене Анжујске, све у циљу туристичке промоције града Требиња“, навео је Вучуревић.

Вучуревић је истакао да сви заједно, без обзира на страначку припадност морамо имати исти циљ, боље и љепше Требиње. „Позивам све представнике политичког, привредног и јавног живота да сви заједно остваримо одређене пројекте, јер ми се морамо борити и изборити за бољи положај и добрит града и грађана Требиња“, истакао је Вучуревић. Он је додао да ће Град Требиње и у овој години финансирати спорт и омладинске активности, издвајати средства за социјалне категорије, стипендирати дјецу погинулих бораца и дјецу инвалида од прве до четврте категорије, као и студенте и најбоље средњошколце.

Говорећи о сарадњи са сусједима, градоначелник Требиња је навео да је сарадња са црногорским општинама Херцег Нови и Никшић на највишем нивоу, и додао да очекује сусрет са представницима власти Дубровника, јер како је навео, успостављање односа два града треба и Требињу и Дубровнику.

Делегација града Требиња положила је данас цвијеће на споменик палим борцима из минулог рата.

Радио Требиње

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.