Требиње, Приједор, Брод и Србац биће прве локалне самоуправе у Републици Српској, БиХ које ће користи јединствену пољопривредну платформу- AgroLIFE, софтвер за дигитално управљање пољопривредним земљиштем.

Употреба ове платформе омогућена је у оквиру develoPPP пројекта „Дигитализација општинског управљања земљиштем“ коју проводе компанија TeleGroup  и GIZ у име њемачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој (BMZ) уз подршку Регионалне мреже за повољно пословно окружење BFC SEE. Споразум о сарадњи на унапређењу капацитета градова и општина за дигиталним управљањем земљиштем потписали су представници пилот градова и општина у БиХ, Привредна комора Републике Српске, компанија TeleGroup и GIZ.

Циљ пројекта је унапређење капацитета за дигитално управљање пољопривредним земљиштем, које се додјељује путем закупа, а којим управља локална самоуправа.

AgroLIFE софтвер, који је развио „ Telegroup“, омогућава локалним самоуправама аутоматизовано управљање, преглед и обраду података неопходних за квалитетно управљање земљиштем, као и праћење промјена насталих на парцелама. Уједно, овај софтвер омогућиће и власницима пољопривредних добара да ефикасно планирају, организују и управљају пољопривредном производњом у циљу повећања приноса, укупних прихода и смањења оперативних трошкова.

Овај пројекат је резултат заједничке сарадње BFC SEE мреже и њених чланица NALED-a, Привредне коморе Републике Српске и Привредне коморе Црне Горе.

BFC SEE (Business Friendly Certificate in South East Europe) мрежа је регионална мрежа коју чине партнерске институције из БиХ, Црне Горе,Сјеверне Македоније, Србије и Хрватске, која проводи програм унапређења конкурентости ЈЛС  и BFC SEE   сертификацију јединица локалне самоуправе за повољно пословно окружење.