Замјеник градоначелника Требиња Дражен Бошковић састао се данас са Владом Пијуновићем,  координатором у оганизацији ФАО (Food and Agricultural Organization, УН), са којом Град Требиње реализује више пројеката у области пољопривредног развоја. Данашњем састанку присуствовали су и представници Аграрног Фонда Требиње.

Учесници састанка разговарали су о пројекту израде Стратегије пољопривредног и руралног развоја Града Требиња. Како је данас саопштено, документ је тренутно у припреми, а прелиминарна верзија биће представљена у априлу или мају ове године. Вриједност  пројекта је 50.000 долара.

На састанку је било ријечи и о пројекту који је подржала Влада Републике Српске, односно ресорно министарство, а тиче се анализе и процјене деградираног пољопривредног земљишта и привођење земљишта намјени. У овом пројекту ће учествовати Град Требиње и Град Бијељина, а његова вриједност је око 500.000 долара. Осим организације ФАО, градова Требиње и Бијељина, реализацију касније фазе пројекта подржаће и организација ГИФ (Green Investment Fund).

Учесници састанка су данас разговарали и о пројекту под називом „Смањење ризика од катастрофе за одрживи развој“, у оквиру кога би крајем године требала бити креирана јединствена платформа за повећање отпорности пољопривреде и домаћинстава у случају природних катастрофа, одрживог управљања природним ресурсима и прилагођавања климатским промјенама на нивоу РС и БиХ.