ДОДИК И ЦВИЈАНОВИЋЕВА НА СВЕЧАНОЈ СЈЕДНИЦИ ГРАДА

Прегледа: 1084

 У згради Градске управе у Требињу одржана је свечана сједница Скупштине града, којој су присуствовали и предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Жељка Цвијановић.Свечаној сједници присуствују и бројни представаници привредног, културног и политичког живота Требиња. 

Град Требиње обиљежиће данас крсну славу – Преображење Господње.

Поводом славе града у Саборном храму служена је Света литургија, а у 12.00 часова у згради Градске управе биће обављено ломљење славског колача којем ће присуствовати предсједник и премијер Српске, док је полагање цвијеће на споменик браниоцима Требиња предвиђено у 12.30 часова.

У кругу зграде Полицијске управе Требиње у 19.00 часова предвиђено је освештање новоизграђеног споменика погинулим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске из Требиња у Одбрамбено-отаџбинском рату, док ће у порти Саборног храма у 19.30 часова бити откривен споменик блаженопочившем патријарху српском Павлу.

У оквиру Преображењских свечаности на Тргу слободе биће одржана презентација домаћих производа под називом “Наше је боље” у организацији Привредне комора Републике Српске.

Свечана литија проћи ће главним градским улицама у 21.00 час, након вечерњег богослужења, а програм Преображењских свечаности завршава се концертом требињских рок група на Тргу слободе.

Организатори манифестације су Градска управа и Црквена општина Требиње.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.