Документ за бољу животну средину

Прегледа: 527

 У Требињу је данас одржан први састанак за израду локалног екололошког акционог плана ЛЕАП, развојног документа који ће садржавати пресјек стања животне средине, као и начине побољшања еколошких услова у нашем граду.

У изради документа учествоваће различити привредни и други субјекти, институције, удружења грађана, представници мјесних заједница, као и локалне заједнице и Владе РС.

„Циљ је еколошки одржив развој, односно да се природни ресурси користе само у оној мјери у којој су обновљиви и све што се убудуће буде радило биће на тој основи“, навео је Стеван Бекан, замјеник начелника Одјељења за стамбено-комуналне послове Града Требиња.

Документ ће израдити Научно-истраживачки институт за екологију, заштиту на раду и заштиту од пожара – УНИС Источно Сарајево.

Према ријечима Богдана Kлачара, са овог Института у изради стратешки важног документа битна је сарадња грађана и институција како би се заједнички идентификовали проблеми који угрожавају животну средину и на основу тога урадио акциони план који би након шест година дао позитиван резултат.

Локални еколошки акциони план наћи ће се и пред одборницима Скупштине града Требиња, након чега ће бити организоване и јавне респраве о овом документу.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.