“Дукатфест” доведи најбоље свјетске ансамбле у Требиње

Прегледа: 426

Десето јубиларно издање интернационалног фестивала културе „Дукатфест“, одржаће се од 16. до 21. јуна, а организатори су се потрудили да овај пут пред домаћу публику доведу најбоље свјетске ансамбле.

Све креће већ 16. јуна у Народном позоришту РС гдје ће се кроз музичко сценски перформанс „Инспирација југа“ представити Венецуела, Чиле и Пороторико. У суботу, 17. јуна, ће бити одржан и дефиле учесника а након тога и свечано отварање манифестације.

– У недјељу ће се одржати традиционалн продајна изложба на Тргу Крајине, наш Арт анд Црафт маркет гдје ће наши гости моћи да покажу сувенире који су карактеристични за подручје из ког долазе. У 21 час на љетној позорници тврђаве Кастел одржаће се централно такмичарско фестивалско вече – рекли су организатори.

Четврти и пети дан фестивала биће одржани у Модричи уз разне наступе и изложбу сувенира. По први пут дио програма овог фестивала биће одржан у Требињу.

– Наши гости ће учествовати у оквиру манифестације Требињско културно љето. 20. јуна ћемо у Требињу имати организован Арт анд Црафт маркет. А у 21 ће се одржати концерт ансамбала из Венецуеле и Индонезије. И 21. ће у Требињу ансамбли из Порторика и Пољске уз домаћу подршку показати сав раскош њихових ритмова и мелодија.

На Дукатфесту ће своју културу представити ансамбли из Порторика, Венецуеле, Индије, Индонезије, Пољске, Чилеа, Русије и Словачке. Уз њих ће се као и увијек представити домаћини.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.