„Екологија и безбједност“ Требиње: Убојита средства – апел и упозорење грађанима

Прегледа: 216

Из Јавне установе „Екологија и безбједност“ Требиње апеловали су на грађане Требиња да неексплодирана убојита средства, заостала из претходног рата, не одлажу на подручју града, већ да обавијесте ову установу или полицију, на бесплатне бројеве 121 и 122, како би ова средства била безбједно уклоњена.

„Током посљедњих десетак дана, по пријави грађана, нађени су већа количина наоружања у селу Орашје, ручни противоклопни ракетни бацач у Требишњици, код жељезничког моста у Горици, те тромблонска мина, у непосредној близини градилишта Стамбено-пословног комплеска „Центар“. На сву срећу, без посљедица по становништво, средства су на безбједан начин уклонили припадници „А“ тима Републичке управе Цивилне заштите у сарадњи са радницима „Екологије и безбједности““, истиче Стеван Бекан, директор ЈУ „Екологија и безбједност“.

Tоком прошле године на подручју Требиња нађена је огромна количина оружја и муниције, заостала из протеклог рата, које су несавјесни суграђани одлагали по цијелом граду.

„На подручју Требиња само прошле године нађено је 118 комада ручних бомби, 26 комада тромблонских мина, 5 комада ручних ракентих бацача, 28 комада минобацачких и артиљеријских граната, 3,3 кг ТНТ-а, 8 противпјешадијских мина и чак 49 550 метка разних калибара“, прецизирао је Бекан.

Он је апеловао на наше суграђане на опрез и правилно поступање у случају наласка минско-експлозивних средстава.

„Неправилно одлагање неексплодиранихубојитих средстава може изазвати озбиљне посљедице по људе и материјална добра. Зато апелујемо на суграђане, уколико посједују и пронађу заостала неексплодирана убојита средства, да позову број 121 или 122, који су доступни 24 часа и пријаве, како би такве ситуације, адекватно, са деминерима, биле ријешене на најбезбједнији начин и како против њих не би био покренут поступак пред надлежним органима“, истиче Бекан, додајући да циљ овог апела није стварање панике већ позивање на одговорност свих наших суграђана.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.