Гости рукометног турнира на пријему у Градској управи

Прегледа: 184

“Град сунца” и Kомпанија “Свислајон”  од данас су домаћин једног од најјачих рукометних турнира на овим просторима – 2. међународног рукометног турнира „Свислајон“, а листу учесника предводи актуелни првак Европске лиге шампиона „Вардар“ из Скопља.

Тим поводом градоначелник Требиња, Мирко Ћурић, организовао је пријем за рукометаше.

Градоначелник је казао да је овај турнир од изузетног значаја за наш град.

„Овдје су екипе које су оствариле изузетне резултате у претходном периоду. Ту су и актуелни прваци и прваци из прошлих година. На састанку смо говорили о стању рукомета у нашем граду“, навео је Ћурић и додао да су поједини рукометаши били и раније у Требињу и да су примјетили велике промјене.

„Наравно, резултати сами говоре да је велики помак у питању али ту се не смије стати, мора се ићи напријед. Данас је тема била рукомет али је битно да се млади људи укључе и у остале спортове“, закључио је градоначелник Требиња.

Дејан Унчанин, спортски директор Рукометног клуба Борац, каже да је његов тим веома срећан због доласка у Требиње.

„Ниједног тренутка се нисмо двоумили да ли да прихватимо позив за долазак на овај турнир. Иако је тек друга година, ово је један озбиљан турнир. Домаћинима желим да овај турнир постане препознатљив у региону и да дуго траје“, каже он.

И  Марко Савовски, генерални менаџер Рукометног клуба „Вардар“, је са великим задовољством на овом турниру. Цио комплекс Града Сунца има одличне услове за припреме – истиче он.

„Надам се да ћемо долазити сваке године, да ће то постати традиција и да ће само добијати на квалитету“, прича Савовски.

Члан управног одбора Рукометног клуба „Леотар“ Спасо Радовић, је истакао да је важно да сви који су дошли на овај турнир буду задовољни.

„Сви знају колико је потребно времена и труда да се организује овај турнир и да буде на високом нивоу. Надам се да ћемо у наредних неколико дана потписати и једну пословно техничку сарадњу са Вардаром што ће „Леотару“ пуно да значи“, каже Радовић.

На турниру ће учествовати екипе:  Вардар, Лаеотар, Борац – Бања Лука,  Металопластика – Шабац,  Бутан плин Изола – Изола и  Извиђач – Љубушки.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.