Град ће данас уплатити новчана средства студентима из поплављених подручја

Прегледа: 325

Градска управа Требиње, према закључку градоначелника Требиња, исплатиће данас прве новчане износе студентима који студирају у Требињу, а долазе из крајева погођеним незапамћеним поплавама. Овакву одлуку градоначелник Требиња је донио прије десетак дана, када је позвао студенте да се јаве у Градску управу.

„Сагледавши потребу и ситуацију у којој се налазе бројни грађани Српске који су претрпјели велике губитке и штете јасно је да је великом броју људи потребна наша помоћ. Стога сам донио одлуку да помогнемо студентима из Бијељине, Добоја, Шамца и на неки начин растеретимо њихове родитеље, пред којима је сада тежак задатак, а то је поправка њихових домова и санација штете која је настала усљед незапамћених поплава. Овим путем желим да упутим апел свим руководиоцима, челним и утицајним људима, као и нашим грађанима да, у складу са својим могућностима, пруже помоћ угроженим грађанима Српске, јер је нашим људима помоћ у овом тренутку најпотребнија“ – недавно је, након састанка са студентима, рекао градоначелник Требиња Славко Вучуревић.

Сваком студенту који долази из угрожених подручја РС, а студира у Требињу, биће до даљњег уплаћивано по 300,00 КМ, а за све друге ванредне потребе и трошкове студирања такођер ће се моћи обратити градоначелнику и Градској управи за помоћ.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.