Након спроведеног јавног позива, градоначелник Требиња Мирко Ћурић данас је потписао уговор о додјели средстава удружењу пензионера „Република Српска – Удружење пензионера Града Требиње“.

Уговор је у име удружења потписао предсједник Мирко Милојевић који је данас исказао захвалност Граду и градоначелнику Требиња:

„Захваљујем градоначелнику за разумијевање и ову подршку, посебно када се узму у обзир околности у којима су се наши пензионери нашли због пандемије коронавируса,“ рекао је Милојевић.

Градоначелник Требиња је истакао да је Град и раније пружао подршку удружењима пензионера, али да је то ове године посебно важно јер су старија лица, односно пензионери, теже погођени ситуацијом због короне.

„Ми смо увијек настојали да пружимо подршку пензионерима кроз редовна буџетска средства, али и када нам се обрате појединачно за помоћ. Имамо пуно разумијевање за њихове потребе, па смо и ове године, упркос ситуацији са коронавирусом, удружењима пензионера додијелили средства по јавном позиву за финансирање пројеката из области бриге о старима,“ рекао је градоначелник.

Република Српска – Удружење пензионера Града Требиња ће дозначена средства утрошити кроз три пројекта која се односе на лијечење и подршку болесним и тешко покретним пензионисаним лицима, као и на унапређење квалитета живота пензионера у Требињу.