Град понудио субвенције за запошљавање још 28 особа из борачких категорија

Прегледа: 1066

Град Требиње обновио је јавни позив послодавцима за коришћење субвенција из буџета града за запошљавање борачких категорија.

Начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Петар Влатковић појаснио је да су посредством овог јавног позива до сада посао обезбиједиле 32 особе – док су средства, у укупном износу од 475.000 КМ, планирана за 60 особа.

„За ову срху преостало је 241.000 КМ, а по овом програму требало би да буде запослено још 28 лица – 19 са средњом а 9 са високом стручном спремом“, истакао је Влатковић.

Он је појаснио да је јавни позив упућен послодавцима регистрованим на подручју града Требиња, а односи се на запошљавање дјеце погинулих бораца, ратни војних инвалида од прве до 6 катагорије, демобилисаних бораца и њихове дјеце.

Hачелник Одјељења за привреду Раденко Драшковић казао је да је програмом самозапошљавања одобрено 75 апликација за коришћење бесповратних средстава Града Требиња намијењених подршци покретању властитог бизниса, за шта је из буџета града укупно обезбијеђено 454.000 КМ.

 „То значи да је по ова два програма – запошљавања борачких категорија и самозапошљавања, уз трећи који се односи на запошљавање приправника и волонтера, у овом моменту оперативно 690.000 КМ“, појаснио је Драшковић, упутивши позив послодавцима да користе средства субвенција за нова радна мјеста.

Кроз ове програме исказали смо јасну опредијељеност градске администрације да пружи подршку запошљавању у реалном сектору, што је заиста нови моменат и око чега смо сви сагласни – да треба да наставимо напоре у истом правцу“, напоменуо је Драшковић.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.