Град препознао значај велике инвестиције – За Град Сунца вода убудуће 50 одсто јефтинија

Прегледа: 291

Град Требиње дао је сагласност и поднио иницијативу предузећу „Водовод“ да се цијена воде у току изградње „Града сунца“ спусти за 50 одсто, а значајну подршку ће овом комплексу пружити и у инфраструктурној градњи, потврдио је Срни требињски градоначелник Лука Петровић.

Он је појаснио да ће одлука бити примјењивана од 1. априла и да ће умјесто досадашњих 2,214 KМ цијена воде по метру кубном износити 1,107 KМ.

Петровић је након састанка са директором туристичког комплекса „Град сунца“ Бранком Драшковић најавио да је Град Требиње спреман да за једну од највећих инвестиција у Републици Српској из приватног бизниса, у наредном периоду улаже и у инфраструктуру – од јавне расвјете, саобраћајница, адекватних прикључака на магистрални пут Требиње-Мостар, као и изградњу паркинг-мјеста.

„Спремни смо да сву накнаду за околно уређење преусмјеримо у ове активности. Желимо да дамо знак посебне пажње овој инвестицији која се разликује од свих осталих у Требињу“, рекао је Петровић и додао да сматра да „Град сунца“ треба снажно подржати због његовог значаја.

Градоначелник Требиња указао је да ће завршетак овог комплекса бити на добробит свих грађана, првенствено што ће се стварати нови приходи, те отворити нова радна мјеста.

Он је додао да је веома значајно што комплекс ове године прелази из сезонског у цјелогодишњи рад, јер ће правити садржаје типа апартмана, хотела и спортског центра који ће омогућити рад 12 мјесеци, а не два и по мјесеца као прошле године.

Петровић је навео да је са новоименованим директором „Града сунца“ Драшковићевом разговарао и о сарадњи менаџмента тог комплекса и града Требиња, изражавајући наду да ће она бити добра, јер им је од раније познат њен рад у Дому здравља, као једног од најуспјешнијих директора.

Драшковићева је истакла да је веома важно да је Требиње препознало важност изградње „Града сунца“ и што својим предузетим активностима показује колико је та инвестиција важна за цијели град.

Захваљујући у своје и име инвеститора, Драшковићева је изразила наду да ће сарадња и убудуће бити на највишем нивоу.

„Значи нам пуно ова подршка, сарадња са градом је од виталног значаја за ову инвестицију“, рекла је Драшковићева и нагласила да је сарадња увијек била добра, те да ће се радити на томе да она буде још на већем нивоу.

Састанку су присуствовали и замјеник градоначелника Мирко Ћурић и начелник Ођељења за просторно уређење града Требиња Марко Рикало.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.