Град Требиње богатији за још један спортско-рекреативни комплекс: ускоро изградња затвореног базена

Прегледа: 403

Данас је у Градској Управи Требиње одржан састанак о изградњи затвореног базена на Абазовини. Састанку су присуствовали Гордан Мишељић, директор Хидоелектрана на Требишњици, предсједник пливачког клуба „Леотар“ , Зоран Чучковић, предсједник Скупштине пливачког клуба Леотар – Благоје Шупић, замјеник градоначелника Мирко Ћурић и градоначелник Требиња , Лука Петровић.

Према ријечима господина Петровића, састанку је претходио низ анализа генералног стања у воденим спортовима града Требиња .

„Донесен је јединствен закључак да је потребно што хитније предузети све кораке како би се добила грађевинска дозвола на локалитету Абазовина за изградњу пливачког комплекса и да радови одпочну до краја ове године“, рекао је данас након састанка градоначелник Петровић.

Поред овога било је ријечи и о формирању Јавне установе „Базени“ д.о.о. Требиње, која ће имати надлежност одржавања спортских објеката за водене спортове.

Разговарало се и о извршењу диобног биланса између Требиње Спорта и ЈУ „Базена“ Требиње, а све у циљу да одређени број радника Требињеспорта постане дио колектива ЈУ „Базени“ Требиње, односно да преузму послове одржавања на постојећим и будућим објектима на води, као што су базен Брегови, отворени пливачки комплекс на Абазовини и будући затворени пливачки комплекс на Абазовини.

„Затворени пливачки комплекс ћемо градити у току идуће године, а 2018. године очекујемо његово пуштање у функцију“, истакао је градоначелник Требиња.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.