Град Требиње обезбиједио свеске за основце

Прегледа: 605

За успјешан почетак нове школске године Градска управа Требиње је за ученике све  три основне школе, од другог до деветог разреда, обезбиједила 3700 свесака, укупне вриједности 9000 КМ.

Градоначелник ЛукаПетровић је након разговора са директорима основних школа, појаснио да су свеске посебно дизајниране за дјецу –  на корицама су  детаљи Требиња, као и карта Републике Српске, док су на унутрашњој страни написани химна „Моја Република“ и распоред часова.

„ Дјеца која похађају подручна одјељења добиће по три, ученици чији су један или оба родитеља незапослени добиће по двије и дјеца чији су родитељи запослени добиће по једну свеску. Опредијелили смо се да  се сва дјеца упознају са знаменитостима Требиња, да знају нашу химну и много других ствари које су значајне за мјеесто у коме живе“, рекао је Петровић.

Петровић је подсјетио и на инфраструктурне пројекте у требињским основним школама, напомињући да Влада Републике Српске  и Град Требиње са по 50 процената финансирају изградњу зида око школе „Јован Јовановић Змај“, укупне вриједности 50.000 КМ. Тренутно се изводе радови и у Основној школи „Вук Караџић“ у Полицама  на реконструкцији система гријања  гдје ће се убудуће гријати на пелет, а не на лож уље које је било много скупље.

Ученици првих разреда требињсих основних школа, од града Требиња добиће посебан поклон за први дан школе.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.