У Костајницу ће сутра ујутро отпутовати оперативни тим од 10 људи, припадника служби заштите и спасавања из Требиња, који ће помагати у санирању штете од земљотреса у овој локалној заједници.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да оперативни тим чине припадници Јавне установе „Екологија и безбједност“, доборовољних ватрогасних друштава Јасен-Моско и Ластва и цивилне заштите ХЕТ-а.

„Разговарао сам са начелником општине Костајница Николом Јањетовићем и директором Републичке управе цивилне заштите Миланом Новитовићем, који су ми рекли да им је свака помоћ добродошла јер су посљедице земљотреса велике“, навео је Ћурић.

Он је истакао да га је Јањетовић упознао да је у овој малој локалној заједници више од 20 објеката више није условно за живот те да се многе породице налазе у алтернативном смјештају или код рођака.

Требињски оперативци ће на терену остати до 5. јануара, а уколико се укаже потреба за Костајницу ће отпутовати и други тим припадника служби заштите и спасавања из нашег града.