Градоначелник Града Требиња Мирко Ћурић одржао је састанак са представницима фондације Хелветас – моја будућност и Развојне агенције Града Требиња везано за реализацију пројекта „Ефикасно повезивање образовања и привреде – унапређење практичне наставе у секторима туризма, електро-енергетском и сектору обраде метала у Граду Требињу“, који улази у завршну фазу.

У току је набавка опреме за кабинете практичне наставе и припрема обуке професора Техничке школе и Центра средњих школа Требиње. Пројектом су обухваћена четири стручна занимања, електричар-електроинсталатер и техничар ЦНЦ технологија у Техничкој школи, те кухар и туристички техничар у Центру средњих школа.

Вриједност пројекта износи 135 000 КМ.  Град Требиње суфинансира пројектне активности у проценту од 20%, док остатак средстава обезбјеђује Фондација Хелветас.

Осим поменутог, са фондацијом Хелветас постигнути су и договори у вези наставка пројекта током 2021. године, уз одређене интервенције везано за нова занимања која могу стимулатнивно дјеловати на развој привреде, те су у складу са стратешким правцима развоја Града.