Градоначелник Требиња Мирко Ћурић обишао је данас новоизграђено игралиште у насељу Тини, чиме је ова мјесна заједница добила једно од науређенијих игралишта у граду.

Ћурић је истакао да је у потпуности саграђено ново дјечије игралиште, док је постојећи стадион дјелимично саниран.

„Најважније је да ова дјеца сада имају гдје да се играју и то је био циљ свих нас“, казао је Ћурић, наводећи да је, осим дјечијег мобилијара, постављен и савремени систем залијевања, те изграђене двије чесме и постављена јавна расвјета.

Он је казао да ће Град наставити са улагањима у изградњу и реконструкцију игралишта, те као наредне пројекте навео реконструкцију школског стадиона у Полицама, изградњу игралишта у Засаду и Хрупјелима.

„Већ смо завршили игралишта у Мокрим Доловима, Горици, Гучини. Очекујемо и јединствен став мјештана Ложионе за игралиште у том насељу како би и дјеца из тог дијела града добила свој кутак за игру“, навео је Ћурић.

Ипак, нагласио је градоначелник, ситуација са вирусом корона успорила је све предвиђене активности, посебно капиталне пројекте, због чега је све грађане замолио за разумијевање за реализацију различитих пројеката.

Предсједник Мјесне заједнице Тини Дражен Вујовић казао је да је изградња игралишта би један од приоритета у овом насељу, због чега је изразио захвалност градоначелнику и Градској управи што је и у времену кризе завршила овај пројекат.

„Знамо ми да није лако завршити пројекте, јер прошле године није радио ‘Плат’ па је било мање новца у буџету, а да је ове године вирус корона значајно смањио планиране приходе. Имамо разумијевања за реализацију будућих пројеката“, навео је Вујовић.

Он је казао да је градоначелника упознао са још два пројекта која су врло важна за ову мјесну заједницу, а која треба да се реалозују након што се побољша економска ситуација.

„Први је наставак изградње тротоара у Колубарској улици са пратећим паркингом, а други је постављање јавне расвјете у новоизграђеном дијелу ове улице која се спаја са источном обилазницом према Полицама и Гучини“, истакао је Вујовић.