Градоначелник Требиња Мирко Ћурић уприличио је данас пријем за тројицу храбрих Требињаца – Николу Бокуна, Филипа Радмиловића и Обрада Станића, који су у уторак ризиковали своје животе да би спасили нашу суграђанку која је покушала да изврши самоубиство скоком са Моста „Ива Андрића“ у ријеку Требишњицу.

Ћурић се захвалио овим храбрим и хуманим момцима који су, не размишљајући за евентуалне посљедице по своје здравље и живот, извукли жену из ријеке и тако јој спасили живот.

„Требињци су увијек били храбри људи, а то су још једном показали и ови момци. Ово је само један мали гест захвалности према овим младим људима који треба да буду примјер свима нама“, рекао је Ћурић.

Он је истакао да ће Град овим Требињцима бити на располагању, јер су својим храбрим и хуманим чином послали веома снажну поруку свим млађим генерацијама.

„Они су веома млади, студенти. Град им је на располагању. Имају идеје, ту смо да им помогнемо“, навео је Ћурић, додајући да је данашњем пријему требао да присуствује и Стефан Милић, наш суграђанин који је прије четири године на сличан начин спасио једну нашу суграђанку, али је отишао на пут, због чега ће градоначелник са овим Требињцем разговарати накнадно.

Требињац Никола Бокун рекао је да му је веома драго што је градоначелник Ћурић препознао њихов чин, захваљујући му се на позиву и пријему.

„Ово нам много значи јер људи цијене то што смо урадили, иако би то вјероватно урадили сви који би се се затекли у таквој ситуацији“, навео је Бокун.

Он је испричао да се све издешавало у уторак у послијеподневим сатима када се пријатељем Филипом враћао са базена.

„Видјели смо жену која скаче у ријеку. Одмах смо паркирали мотор и ја сам за њом скочио у Требишњицу. Извадио сам јој главу из воде, а у међу времену у ријеку је већ ушао Филип, а и Обрад је допловио са барком у коју смо ставили ову жену и извукли је на обалу“, казао је Бокун.

Његов пријатељ Филип Радмиловић рекао је да је у акцији спасавања учествовао и један туриста из Новог Сада, коме не знају име.

„Он је био са женом и дјецом, које је оставио и ушао у ријеку. Када смо спасили жену, он је отишао, тако да не знамо како му је име. Мислим да је био у пролазу кроз Требиње“, навео је Радмиловић.

Грађани Требиња имају само ријечи хвале за чин наших младих суграђана.