Градоначелник и студенти потписали уговоре о стипендирању – додијељењо 100 стипендија

Прегледа: 154

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић потписао је данас уговоре о стипендирању 100 студената из нашег града, који ће у овој академској години од Градске управе мјесечно добијати између 100 и 250 КМ.

За стипендирање редовних студената из градског буџета ове године издвојено је 140.000 КМ.

Најбољерангираних десет студената добило је стипендију од 250 КМ, наредних десет са листе 200 КМ, а сљедећих тридесет 150 КМ, док је износ мјесечне стипендије за преосталих педесет студената 100 КМ.

„Подсјећам да смо од прошле године увели и стипендије за студенте који први пут уписују дефицитарна занимања, а за ову намјену планирана су средства и у текућој годину. Без обзира на неповољну финансијску ситуацију – знамо сви да ХЕ ‘Плат’ не ради и да је она била значајан извор новца и за градски буџет – сви програми Градске управе усмјерени на подршку породици, њих 32, биће уредно исплаћивани у наредном периоду“, истакао је градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Он је додао да је приликом бодовања разматрана просјечна оцјена студента, али и социјални статус породице, при чему студенти из породица са више од 1.700 КМ мјесечних примања нису могли добити стипендију.

Право на додатне бодове, истакао је Ћурић, имали су и студенти без једног или оба родитеља, као и дјеца родитеља са инвалидитетом и студенти инвалиди.

Сара Хамовић, студент треће године Медицинског факултета у Новом Саду, добила је од Градске управе стипендију у мјесечном износу од 150 КМ.

Стипендија и мени и свим студентима много значи. Не само као финансијска помоћ, већ и што показује да Град Требиње стоји иза нас и што знамо да имамо подршку – посебно студенти који желе да се сутра врате у свој град“, истакла је Хамовић.

У име стипендиста ријечи захвалности Градској управи упутио је и студент треће године правног факултета Универзитета за пословни инжењеринг и менаџмент у Требињу Јован Бабић.

„Стипендија ми много значи јер ће ми олакшати даље студирање. Желим свим студентима да буду успјешни, да заврше факултет –  на тај начин ће најбоље помоћи и својим родитељима и своме граду“, казао је Бабић.

 

Извор: Радио Требиње

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.