Градоначелник Мирко Ћурић одржао пријем за основце и средњошколце који су организовали хуманитарну акцију за помоћ суграђанки

Прегледа: 168

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић данас је уприличио пријем за  ученике Основне школе „Јован Јовановић Змај“, чланове навијачке групе „Млађи тигрови“, који су организовали хуманитарну акцију за прикупљање новчаних средстава за нашу суграђанку Марину Вујиновић.

Они су током три дана, колико је акција трајала, поставили хуманитарне кутије на неколико мјеста у граду и том приликом су скупили 4.000 КМ.

„Овај поступак је вриједан пажње и похвале јер су показали велику хуманост, човјекољубље и жељу да помогну“, рекао је Градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

„Наша жеља је била да помогнемо да Марина Вујиновић има живот као ми. Ту смо да јој помогнемо колико можемо, а уколико поново некоме буде требала помоћ, ту смо да се одазовемо“рекао је Срђан Чабрило један од учесника акције и члан навијачке групе „Млађи тигрови“.

Професор, Дејан Драговић, један од разредних старјешина рекао је да овим ученицима треба одати велико признање.

„Хвала најприје градоначелнику Мирку Ћурићу који је прпознао труд и хуманост ове дјеце који су показали своју хуману страну и надам се да ће, у случају потребе, и у будућности слично реаговати“, рекао је Драговић.

Дванаестогодишња дјевојчица из Требиња са вишеструким сметњама у развоју Марина Вујиновић 19. априла отпутоваће у Нови Сад на лијечење, након што је у хуманитарној акцији прикупљено неопходних 13.500 евра, потврдила је Маринина мајка Дубравка. Хуманитарне акције за Марину су организовали бројни привредни колективи, спортски клубови и угоститељски објекти са подручја града Требиња.

 

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.